Nagymama kedvenc kosara
Hozzávalók:
- 1 nagyobb patiszon
- 1 fej brokkoli
- 1 doboz morzsolt csemegekukorica
- 1 kicsi főtt zeller
- 1 zöldpaprika
- 1 kicsi fej főtt karfiol
- 1 doboz zöldborsó
- 1 citrom
- 1 evőkanál porcukor
- 1 zacskó étkezési zselé
Elkészítés:
A patisszont hideg vízben megmossuk és forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, majd lehűtjük. A brokkolit és a zöldborsót, szintén enyhe sós vízben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A főtt zellert apró hasábokra vágjuk, a főtt karfiolt apró rózsákra szedjük, majd az egészet keverőedényben a citrommal és a porcukorral lazán összekeverjük. A kihűlt patisszon tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd beleöntjük az előkészített zöldségfélét, hozzáadva a zöldbabot, a kukoricát és a csíkokra vágott zöldpaprikát. Olvasztott és lehűtött sűrű aszpikkal párszor megöntözzük, hogy a hozzávalók egymáshoz kötődjenek. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Hasonló receptek
Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Mandulás pisztráng
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes