Csirkés-sonkás rizs
Hozzávalók:
- 30 dkg hosszú szemű rizs
- 60 dkg csirkehús
- 15 dkg főtt sonka
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zeller
- 2 paprika
- 3 evőkanál olaj
- 4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 10 dkg zöldborsó
- só#A fűszerkeverékhez: csipetnyi chili
- pirospaprika
- őrölt kakukkfű oregánó (szurokfű)
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, húsát felkockázzuk. A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, a héjukat lehúzzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát, a felkockázott zellert és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a felkockázott sonkát és a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a rizst és néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, lefedjük és félpuhára főzzük. Végül belekeverjük a zöldborsót, a paradicsom- meg a paprikakockákat és puhára főzzük. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá húslevest.
Hasonló receptek
Mandulás marha
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Toszkán ravioli
Egytálétel, Nehéz
Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizses-zöldséges csirke
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes