Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg gnocchi (burgonyás)
  • 5 dkg (zsálya
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • snidling
  • kakukkfű
  • majoránna fűszerkeverék
  • 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, kivágjuk az ereit és a sütő grillrácsán vagy serpenyőben addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. A fűszereket megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Kis serpenyőben, 4 evőkanál olajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük és lefedjük. A megsült paprikák héját hideg víz alatt ledörzsöljük, a húsukat kis kockákra vágjuk és belekeverjük a fűszeres mártásba. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Forró sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük és alaposan összeforgatjuk a mártással. Akkor a legfinomabb, ha azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Béarni torta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: