Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Hozzávalók:
- 80 dkg gnocchi (burgonyás)
- 5 dkg (zsálya
- rozmaring
- petrezselyem
- snidling
- kakukkfű
- majoránna fűszerkeverék
- 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, kivágjuk az ereit és a sütő grillrácsán vagy serpenyőben addig sütjük, amíg a héjuk teljesen megfeketedik. A fűszereket megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk. Kis serpenyőben, 4 evőkanál olajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, átkeverjük és lefedjük. A megsült paprikák héját hideg víz alatt ledörzsöljük, a húsukat kis kockákra vágjuk és belekeverjük a fűszeres mártásba. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Forró sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, tálba tesszük és alaposan összeforgatjuk a mártással. Akkor a legfinomabb, ha azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Finom sütőtök
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkecombok zsenge zöldborsóval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes