Görög lecsó
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja
- 75 dkg zöldpaprika
- 30 dkg paradicsom
- 50 dkg apró vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-1 késhegynyi kakukkfű
- bazsalikom és őrölt borókabogyó
- só
Elkészítés:
A római tálat a fedelével együtt legalább fél órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az aljára egy sor felszeletelt paradicsomot, rá paprikaszeleteket terítünk, majd meghintjük az összekevert fűszerekkel. A vékony hússzeleteket kiveregetjük, félig egymásra fektetjük és ezt is meghintjük a fűszerkeverékkel. Köré- és közérakjuk az egészben hagyott hagymákat. A tálat befedjük és a begyújtott, de még hideg sütőbe tesszük. Amikor a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk és 2 órán át sütjük benne a lecsót.
Hasonló receptek
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült cukkínis spagetti
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres töltött báránycomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes