Indiai rizskorona
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 20 dkg csirkemellfilé
- 2 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg mazsola
- 3 kávéskanál kardamommag
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál sáfrány
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Összevágjuk a hagymát meg a fokhagymát és kevés olajban megpirítjuk. Beletesszük a megmosott rizst, megfuttatjuk és mielőtt felengednénk másfélszeres mennyiségű vízzel, rászórjuk a fahéjat, az összetört kardamomot, a sót meg a borsot. A már felengedett rizshez adjuk a sáfrányt. Amikor felforrt, fedő alatt kislángon készre pároljuk. Kockákra vágjuk a csirkemellet, fűszerezzük és serpenyőben megsütjük. Beleszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolát, a petrezselymet, majd az elkészült rizzsel összeforgatjuk és kicsit átpirítjuk. Egy laposabb kuglófformát kiolajozunk, beletesszük a kész rizst, majd legalább öt percig hagyjuk pihenni, hogy amikor kiborítjuk, szépen megőrizze a formáját. Tálaláskor hagymagerezdekkel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos gnocchi
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes