Kakukkfüves édesburgonya
Hozzávalók:
- 35 dkg édesburgonya
- 25 dkg burgonya
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg sárgarépa
- 2 csipet kakukkfű
- 1 kisebb gyömbér
- 2 evőkanál méz
- őrölt bors
- só
- rozscipó
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket vágjuk egy centis kockákra. Forrásban lévő sós vízbe tegyünk egy csipet kakukkfüvet és 6-7 percig főzzük benne a felkockázott édesburgonyát, a burgonyát és a répákat. Amikor megpuhultak, szűrjük le, kevés forró olajban forgassuk át, majd borssal, kakukkfűvel, mézzel és reszelt gyömbérrel ízesítsük. Rozscipóban tálaljuk.
Hasonló receptek
Rucolás-kakukkfüves tészta
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű rakottas rizs
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótós csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes