Káposztás lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-1 kg fejes káposzta
  • zöldpaprika és paradicsom
  • 1 erős (aki csípősen szereti) paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Késsel belevágjuk laskára a káposztát, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott paprikát, a héjától megtisztított, felszeletelt paradicsomot és ételízesítővel, sóval, borssal ízesítjük. (Ha a paradicsom nem ad elég piros színt, tegyünk bele kevés pirospaprikát.) Kevés vízzel feltesszük főni, 10 percig fedő alatt, lassú tűzön, gyakran kevergetve pároljuk. Mikor szaftosodni kezd a lecsó, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon belőle. Újburgonyát adhatunk mellé köretnek, de akkor a burgonya legalább 2 kg legyen.

Hasonló receptek

Rozmaringos burgonya

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamell távol-keleti módra

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: