Lencsés halragu
Hozzávalók:
- 25 dkg tonhal
- 25 dkg lencse
- 2 zellerszár
- 4 paradicsom
- 2 zöldségleveskocka
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szegfűszeg
- őrölt koriander
- 1 kakukkfűág
- 1 babérlevél
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfűszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk és pépesre zúzzuk. 9 dl vizet felforralunk és feloldjuk benne a leveskockákat. Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfűszeges hagymát és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és az előző nap beáztatott lencsét is belekeverjük. Lefedve, kislángon addig főzzük, míg a lencse puha lesz.
Hasonló receptek
Virslis rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Aszpikos-zöldséges marhahús
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes