Aszpikos vegyes zöldség

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 35 dkg fehérrépa
  • 2 kis póréhagyma
  • 12,5 dkg zöldbab
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 tasak zselatinpor
  • 5 dl húsleves (leveskockából)
  • 1 csokor tárkony

Elkészítés:

A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük és állni hagyjuk. Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hűtőbe állítjuk. Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk.

Hasonló receptek

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Finomfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: