Túrós sonkarolád kapros salátában
Hozzávalók:
- 8 vékony szelet gépsonka
- 6 dkg juhtúró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál reszelt torma
- 1 dl kefir ízlés szerint só
- csipetnyi porcukor
- 1 kígyóuborka
- 1 adag kapor
- ízlés szerint só és reszelt bors.
Elkészítés:
A juhtúrót simára keverem a tejföllel, reszelt tormával, sóval, cukorral. Az uborkát megmosom és héjastól lereszelem. A kaprot felaprítom. A kefirbe belekeverem a reszelt uborkát meg a kaprot, majd megsózom, megborsozom. A sonkaszeleteket egyenként megkenem a tormás-tejfölös túróval. Szorosan felcsavarom, mint a palacsintát és köré öntöm a kefires uborkát. Jó étvágyat.
Hasonló receptek
Spenótsaláta főtt tojással
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Körte-camembert saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes