Almazselés pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag gyümölcszselépor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket összekeverjük 2 dl vízzel, a cukor felével és lassú tűzön addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Összekeverjük a gyümölcs-zseléport a maradék cukorral, belekeverjük a gyümölcsbe és addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a zselés keveréket kb. 1 cm vastagságban és egy éjszakán át állni hagyjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és négyzetekre vágjuk. Egy pohár édes desszert borral kínálhatjuk, illetve fogyaszthatjuk.

Hasonló receptek

Kuglóf

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Rokfortos körtehajó

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrós pite (szalakális)

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: