Almazselés pite
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 csomag gyümölcszselépor
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket összekeverjük 2 dl vízzel, a cukor felével és lassú tűzön addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Összekeverjük a gyümölcs-zseléport a maradék cukorral, belekeverjük a gyümölcsbe és addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a zselés keveréket kb. 1 cm vastagságban és egy éjszakán át állni hagyjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és négyzetekre vágjuk. Egy pohár édes desszert borral kínálhatjuk, illetve fogyaszthatjuk.
Hasonló receptek
Kókuszgolyó
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás rétes
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes