Almazselés pite
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 csomag gyümölcszselépor
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket összekeverjük 2 dl vízzel, a cukor felével és lassú tűzön addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Összekeverjük a gyümölcs-zseléport a maradék cukorral, belekeverjük a gyümölcsbe és addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a zselés keveréket kb. 1 cm vastagságban és egy éjszakán át állni hagyjuk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral és négyzetekre vágjuk. Egy pohár édes desszert borral kínálhatjuk, illetve fogyaszthatjuk.
Hasonló receptek
Ananászos-túrós süti
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Gyümölcstorta
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Linzerkarika (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes