Aszpikos-zöldséges marhahús
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 marhahúsleves-kocka
- 3 evőkanál olaj
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 30 dkg zöldborsó
- 75 dkg sárgarépa
- 5 zselatinlap
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk és 2 percig erős tűzön főzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfűszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfőzzük (15, illetve 10 perc) és lecsöpögtetjük. A húst a léből kivesszük és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl főzővizet leszűrünk, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszűrt főzővizet. Kihűtjük, folpackkal lefedjük és 24 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Fokhagymás-avokádós spagetti
Egytálétel, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sárgarépabundában sült pulykasteak
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Dómika
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes