Aszpikos-zöldséges marhahús
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 marhahúsleves-kocka
- 3 evőkanál olaj
- 5 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 30 dkg zöldborsó
- 75 dkg sárgarépa
- 5 zselatinlap
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk és 2 percig erős tűzön főzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfűszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfőzzük (15, illetve 10 perc) és lecsöpögtetjük. A húst a léből kivesszük és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl főzővizet leszűrünk, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszűrt főzővizet. Kihűtjük, folpackkal lefedjük és 24 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Mandulás marha
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gomba tésztával
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szardíniai omlett
Egytálétel, Könnyű
Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes