Hagymás sertésmáj

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Makarónitorta

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Rák Marsala szószban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos-sajtos rétes

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: