Hagymás sertésmáj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
- 1 mokkáskanál szárított majoránna
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majoránnával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Makarónitorta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Rák Marsala szószban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos-sajtos rétes
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes