Lecsós pecsenyekacsamáj
Hozzávalók:
- 3-4 evőkanálnyi olaj
- 50 dkg pecsenye-kacsamáj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- só
- bors
- majoránna
- 4-5 darab érett paradicsom és zöldpaprika
- 5 dkg szezámmag
Elkészítés:
A kacsamájakat tisztítsd meg gondosan, majd az olajon süsd néhány percig. Add hozzá a felkarikázott hagymát, hintsd meg borssal, majoránnával, rázogasd meg olykor-olykor. Ha a hagyma szép üvegesre sült, dobd bele a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát, sózd meg és szép békésen addig kevergesd-rázogasd a tűzön, míg a paprika és a paradicsom a neked megfelelő állagú lesz. Eközben egy másik serpenyőben, szárazon piríts meg egy kis szezámmagot. Ha kész a lecsó, a máj is átsült már, tálalás előtt szórd rá a magocskákat. Bátran kínálj hozzá kenyeret.
Hasonló receptek
Piperade
Egytálétel, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkecombok zsenge zöldborsóval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Juhtúrós lasagne
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes