Padlizsános hal
Hozzávalók:
- 60 dkg tengerihal-filé
- 50 dkg padlizsán
- 50 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- borsikafű
- só
Elkészítés:
A padlizsánt héjastól és hosszában ujjnyi vastagra szeleteljük. Teflonserpenyőben szeletenként elősütjük, majd besózzuk. A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk. Ezután egy tűzálló edényben rétegezzük a halat, a padlizsánt és a paradicsomkarikákat. Közben sózzuk, megszórjuk a borsikával és fokhagymával ízesítjük. Forró sütőben 200-220 Celsius-fokon 40 perc alatt pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkevacsora
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Ánizsos csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes