Roston sütött hal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 kg hal vegyesen (kb. 60-70 dekás halak)
  • 3 dl olaj
  • fűszerek tetszés szerint

Elkészítés:

A (frissen kihorgászott) halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtisztítjuk, megmossuk, fejétől kettéhasítjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, bekenjük olajjal és kb. 30 percig állni hagyjuk. Tüzet rakunk és megvárjuk, amíg parázslik. Rostot fektetünk fölé és megkenjük kevés olajjal. A rostra rakjuk a fél halakat, hosszú nyelű, erre a célra alkalmas villával többször megemelgetjük, hogy ne ragadjanak le. Ha nehezen sülnének, a rostélyt közelebb tesszük a parázshoz. A halak mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt piros, ropogósra sütjük. Félidőben, néhány csepp olajjal megcsepegtetjük, de óvatosan, nehogy a parázsba cseppenő olaj lángra lobbanjon. Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Pikáns cukkinis csirkemell

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-húsos párnácskák

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Reszelt máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: