Baconbe tekert libamáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 1 db
  • 60-80 dkg -os hízott libamáj
  • 4 szelet baconszalonna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat és pirosra sütjük. Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.#Tipp: elkészíthet kacsamájból is.

Hasonló receptek

Ananászos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Padlizsános hal

Húsétel, Könnyű

Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás csirkemáj sajtos burgonyával

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: