Gombás máj, mindenféle zöldséggel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésmáj
  • 30 dkg champignon gomba
  • 2 zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 20 dkg hagyma
  • 8 dkg olaj
  • egy kevés worcester-szósz
  • 1 teáskanál erős pirospaprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors
  • egy csipet majoránna
  • egy kevés marhahúsleves felönteni
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • megszórni

Elkészítés:

A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, majd a magját eltávolítva kockára vágjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikát szintén kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj kétharmadát. Ebben a hagyma felét aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a májat és vele együtt tovább pirítjuk. Egy kevés Worcester-szósszal, borssal, majoránnával ízesítjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, majd megpirítjuk benne a maradék hagymát és a gombát. Sóval, borssal, sűrített paradicsommal és pirospaprikával ízesítjük. Tovább pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és egy kevés húslevest, majd a májat visszatéve, az egészet együtt kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Szükség esetén még egy kis Worcester-szósszal és sóval utánaízesítjük. A májat szépen tálra rendezzük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, hagymás burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirkemell pirított gombával

Húsétel, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Vagdalt nagy virsli szemekkel

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vörösboros hátszín

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: