Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Hozzávalók:
- kb. 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy padlizsán
- 1 közeped karalábé
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy kaliforniai paprika
- 1 üveg zöldbab
- 3.köz.hagyma
- fűszerek: tárkony
- bazsalikom
- petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
- kömény
- lestány
- borsikafű
- ezek egyébként mind fogyasztó és nagyon egészséges emésztést előségítő fűszserek
Elkészítés:
A hagymát felkockázod, oliva olajon megpirítod, közben hozzáadod a fűszereket, amiből én ált. 1 kávéskanállal teszek (kivéve chili - abból kevesebbet, de csak a gyerekek miatt) a piros paprikából és a tárkonyból 2-3 kávéskanál. Sót ízlés szerit, mi nagyon keveset használunk belőle. Szóval a hagymát összepirítom a fűszerekkel, így jönnek ki igazán az ízek. Aztán felöntöm vízzel, kb. 3-4 dl-vel. Beleteszem a felkockázott husit. Miközben ez fő, felkozkázom a padlizsánt és a karalábét, majd ezt is beletszem. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a répát pedig a hámozóval faragom le - így szintén nagyon vékony lapocskákat kapok. E két utóbbit, csak akkor teszem bele, mikor már szinte kész (kb 10, max 15 percel előtte - így ezek ropogósak maradnak. Végül jön az üveges zöldbab /vigyázat a leve nagyon sós, ha már sóztunk az ne kerüljön bele/ egy pár percig összefőzzük és kész. Lehet rizzsel tálalni, mi kenyérrel esszük Mindenkinek jó étvágyat!
Hasonló receptek
Sajtkrémes sülthal filé
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Berlini máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes