Borban pácolt máj roston sütve
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt majoránna.
Elkészítés:
A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, faszénparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az Elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát adunk hozzá.
Hasonló receptek
Hagymás-tejfölös csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamáj zöldborsóval
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes