Máj velencei módra

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertésmáj
  • 2 nagy fej hagyma
  • fél mokkáskanálnyi só
  • babérlevél
  • kevés őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl fehérbor (száraz)
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom vagy paradicsomlé

Elkészítés:

Összevágjuk a sertésmájat kis kockákra, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fél mokkáskanálnyi sót, kevés őrölt borsot, egy babérlevelet, az olívaolajat és lassú tűzön letakarva a fedővel főzzük saját levében 1/2 órát. Egyszer-kétszer megkeverjük. A letelt idő után hozzáöntjük a száraz fehérbort, a sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet. Ezzel felforraljuk egy pillanatra, ha túl híg lenne, akkor nyílt lángon pár percig forraljuk, mert a levének szaftszerűnek kell lennie.

Hasonló receptek

Zsírban sült máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke carbonara

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn

Kacsahúsos penne

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: