Máj velencei módra
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésmáj
- 2 nagy fej hagyma
- fél mokkáskanálnyi só
- babérlevél
- kevés őrölt bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom vagy paradicsomlé
Elkészítés:
Összevágjuk a sertésmájat kis kockákra, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fél mokkáskanálnyi sót, kevés őrölt borsot, egy babérlevelet, az olívaolajat és lassú tűzön letakarva a fedővel főzzük saját levében 1/2 órát. Egyszer-kétszer megkeverjük. A letelt idő után hozzáöntjük a száraz fehérbort, a sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet. Ezzel felforraljuk egy pillanatra, ha túl híg lenne, akkor nyílt lángon pár percig forraljuk, mert a levének szaftszerűnek kell lennie.
Hasonló receptek
Rántott hús Candidásoknak
Húsétel, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött csirkemell
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes