Ördöngős csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül a továbbiakban)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl szárazbor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • csípős paprika
  • őrölt bors és ízlés szerint só.

Elkészítés:

A vékonyra vágott szalonnaszeleteket megolvasztom, hogy zsírját kiadja, majd ezek után rávetem a májat. Pár percnyi pirítás után finoman kevergetve, hogy egységesen kivilágosodjon a máj, kellő tisztelettel megitatom vörösborral, belekeverem a paradicsompürét és a csípős paprikát, megszórom az őrölt borssal. Összeforralom, időnként szeretettel megkavarom és vigyázva, hogy sokáig ne melegedjen, mert kemény lesz és csak akkor sózom, amikor az étel elkészült.

Hasonló receptek

Sajtos májas csirkemell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj pástétom

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemell filé sonkában

Húsétel, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: