Mindent bele, úgy kell azt!

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • (4 személyre)
  • 30 dkg csirke máj
  • 15 dkg csirke szív
  • 30 dkg csirke vagy pulyka mell filé
  • 1,5 bögre rizs
  • 0,5 bögre mirelit borsó
  • 0,5 bögre mirelit kukorica
  • 1 közepes alma
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • ízlés szerint só
  • bors
  • 1 kocka fokhagymás ízbomba
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A húsféléket megmossuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a hagymát. Üvegesre pároljuk, miközben sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a húsokat és együtt főzzük, amíg kész nem lesz. Közben a szokásos módon kifőzzük a rizst, amikor kész, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát. Amint a húsok megfőttek hozzáadjuk a zöldséges borsót, elkeverjük. Felkockázzuk az megtisztított almát, hozzáadjuk és együtt főzzük pár percig. Utolsó mozzanatként megszórjuk a fokhagymás ízbombával, elkeverjük és már tálalhatjuk is.

Hasonló receptek

Bugaci sápatag

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májas burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kocsonya őzgerincben

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: