Báránykaraj karfiollal
Hozzávalók:
- 1-1 fej vöröshagyma és karfiol
- 2 gerezd fokhagyma
- 60-60 dkg burgonya és báránykaraj
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 dl almabor
- őrölt bors
- só#A díszítéshez
- kakukkfűág
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot összekeverünk. Ezzel a húst bekenjük, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk és mellétesszük a karikára vágott hagymák és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük és 15 percig állni hagyjuk. A karfiolt és a burgonyát tányérok szélére rendezzük. Az almabort a hús sütőzsírjával összekeverjük, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is és ha szükséges, újrafűszerezzük. A húst a tányérok közepére tesszük és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.
Hasonló receptek
Malac osso buco
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült cukkínis spagetti
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás-paradicsomos rizottó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes