Báránysült köményes burgonyasalátával
Hozzávalók:
- 2 evőkanál koriandermag
- 1 csokor korianderlevél
- 4 szelet (2 cm vastag) báránycomb
- 8 evőkanál tengeri só
- 4 evőkanál őrölt bors#A körethez
- 50 dkg burgonya
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál borecet
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál száraz fehérbor
- csipetnyi őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 12 olajbogyó (fekete)#A fűszerkeverékhez
- 2 citrom
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál szójaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál őrölt koriander
- őrölt bors
Elkészítés:
A koriandermagot durvára törjük. A korianderlevelet megmossuk és lecsöpögtetjük. A húst a tengeri sóval, a borssal és a korianderrel mindkét oldalukon vastagon megszórjuk, a korianderlevéllel befedjük, felcsavarjuk, folpackba csomagoljuk és 3 órára hűtőbe tesszük. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. A mézet, a borecetet, az olajat, a köményt és a pirospaprikát habosra keverjük. A kész burgonyát meghámozzuk és rögtön meglocsoljuk az olajos szósszal. Az olajbogyókat felkarikázzuk és ezt a szószos burgonya tetejére szórjuk. A húsról a folpackot levesszük, a tetejéről a sós mázt lekaparjuk. Grillen aranyszínűre pirítjuk. A citromokat negyedekre vágjuk. A szójaszószt, az olajat, a citromlét és a koriandert habosra keverjük, majd borssal ízesítjük. Ezzel a bárányszeleteket meglocsoljuk, a szósszal leöntjük és a burgonyasalátával tálaljuk. A citromnegyedekkel körítjük.
Hasonló receptek
Sajtos krumpli
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös burgonyafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógombóc sajtmártással
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes