Báránysült köményes burgonyasalátával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál koriandermag
  • 1 csokor korianderlevél
  • 4 szelet (2 cm vastag) báránycomb
  • 8 evőkanál tengeri só
  • 4 evőkanál őrölt bors#A körethez
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 12 olajbogyó (fekete)#A fűszerkeverékhez
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szójaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál őrölt koriander
  • őrölt bors

Elkészítés:

A koriandermagot durvára törjük. A korianderlevelet megmossuk és lecsöpögtetjük. A húst a tengeri sóval, a borssal és a korianderrel mindkét oldalukon vastagon megszórjuk, a korianderlevéllel befedjük, felcsavarjuk, folpackba csomagoljuk és 3 órára hűtőbe tesszük. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. A mézet, a borecetet, az olajat, a köményt és a pirospaprikát habosra keverjük. A kész burgonyát meghámozzuk és rögtön meglocsoljuk az olajos szósszal. Az olajbogyókat felkarikázzuk és ezt a szószos burgonya tetejére szórjuk. A húsról a folpackot levesszük, a tetejéről a sós mázt lekaparjuk. Grillen aranyszínűre pirítjuk. A citromokat negyedekre vágjuk. A szójaszószt, az olajat, a citromlét és a koriandert habosra keverjük, majd borssal ízesítjük. Ezzel a bárányszeleteket meglocsoljuk, a szósszal leöntjük és a burgonyasalátával tálaljuk. A citromnegyedekkel körítjük.

Hasonló receptek

Fogyókúrás rakottas

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos gubácska

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Serpenyőben sült vörösboros csirke

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: