Borjútekercs zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg borjú fehérpecsenye
- 4 szelet füstölt szalonna
- 1 kávéskanál őrölt kakukkfű
- 1 nagy szelet szalonna
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg paradicsompüré
- 50 dkg gyöngyhagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 1 zeller
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fehérpecsenyét középen bevágjuk, de nem vágjuk át a húst, majd szétnyitjuk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket. Kakukkfűvel, borssal meghintjük és a húsrétegeket egymásra hajtjuk. Szorosan szalonnába csomagoljuk és átkötjük. Mély tepsiben, olajban aranyszínűre sütjük, majd beletesszük a felkockázott hagymát, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal meghintjük, befedjük és másfél óráig sütjük. A gyöngyhagymákat meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. A répát felkarikázzuk, a zellert négyfelé vágjuk. A sütés vége előtt 20 perccel a zöldségeket a hús mellé rendezzük és lefedve megsütjük. Amikor kész, a húst kivesszük és vastagon felszeleteljük. A zöldségekkel körítve tálaljuk. A sütésből visszamaradt zsiradékot áttörjük és külön kínáljuk.
Hasonló receptek
Csőben sült hús parasztosan
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Meglepetésburgonya
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes