Borjútekercs zöldségekkel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg borjú fehérpecsenye
  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál őrölt kakukkfű
  • 1 nagy szelet szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 50 dkg gyöngyhagyma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 zeller
  • őrölt bors

Elkészítés:

A fehérpecsenyét középen bevágjuk, de nem vágjuk át a húst, majd szétnyitjuk, ráfektetjük a szalonnaszeleteket. Kakukkfűvel, borssal meghintjük és a húsrétegeket egymásra hajtjuk. Szorosan szalonnába csomagoljuk és átkötjük. Mély tepsiben, olajban aranyszínűre sütjük, majd beletesszük a felkockázott hagymát, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal meghintjük, befedjük és másfél óráig sütjük. A gyöngyhagymákat meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. A répát felkarikázzuk, a zellert négyfelé vágjuk. A sütés vége előtt 20 perccel a zöldségeket a hús mellé rendezzük és lefedve megsütjük. Amikor kész, a húst kivesszük és vastagon felszeleteljük. A zöldségekkel körítve tálaljuk. A sütésből visszamaradt zsiradékot áttörjük és külön kínáljuk.

Hasonló receptek

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Meglepetésburgonya

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Majonézes tésztasaláta

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: