Meglepetésburgonya
Hozzávalók:
- 4 nagy burgonya
- 4 frankfurti virsli
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 dl víz
- só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles alagutat fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpuhára). Lecsöpögtetjük és minden burgonyaalagútba egy-egy virslit szúrunk. Az egészet 2 szelet szalonnába burkoljuk. A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyákat, a vízzel felöntjük és kislángon készre főzzük. (Ha szükséges, közben az elfőtt vizet pótoljuk.)
Hasonló receptek
Sárgarépás-fetás cannelloni
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Lencse főzelék (1 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lecsós pecsenyekacsamáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes