Narancsos-spenótos csirkesaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 4 evőkanál fenyőmag#A salátához
- 1 fej lilahagyma
- 2 narancs
- 10 dkg spenót
- 16 olajbogyó (fekete
- magozott)
- 4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál borecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkehúst kockákra vágjuk, mély tálba tesszük, az olajjal meglocsoljuk, zúzott fokhagymával, paprikával, sóval, borssal megszórjuk, összekeverjük és lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, majd a páccal együtt serpenyőben kevergetve pirosra sütjük. A fenyőmagot teflonban megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A hagymát felkarikázzuk és a karikákat szétválasztjuk. A narancsokból 1 cm-es részt alul-felül levágunk, majd vastagon meghámozzuk és gerezdekre szedjük, közben a kifolyó narancslevet tálban felfogjuk. A gerezdek héját leszedjük, a magokat és a fehér részeket eltávolítjuk. A vékony csíkokra vágott spenótot, a hagymát, a narancsdarabokat és az olajbogyókat a narancsléhez adjuk, majd az olajjal, az ecettel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, végül a csirkéhez keverjük. A tetejét fenyőmaggal megszórjuk.
Hasonló receptek
Sajtos metéltfelfújt
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Hercegnő / Shepherd's pie
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes