Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg spenót
- 1 csokor piros retek
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- fél dl olívaolaj
- őrölt bors
- só
- az öntethez
- 2 dl olívaolaj
- 1 dl fehérborecet
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 szál tárkony
- fél csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkehúst vágjuk közepes kockákra, szórjuk meg sóval, borssal, őrölt gyömbérrel és locsoljuk meg az olívaolajjal. 1-2 órára tegyük a hűtőbe pácolódni. Közben a parajleveleket tépkedjük keverőtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt retket és lazán forgassuk össze. A bepácolt húskockákat forró serpenyőben, a saját olajában süssük pirosra és hűtsük ki.. Az öntethez keverjük össze az olajat a borecettel, a sóval, a borssal, az apróra vágott kapribogyóval, a hagymával, a tárkonnyal és a petrezselyemmel. Tálaláskor a vegyes salátát, a csirkehússal forgassuk össze, halmozzuk salátástányérokba és az öntetet külön edénykékben kínáljuk mellé.
Hasonló receptek
Spenótos rakott krumpli
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres vaddisznó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ázsiai gombás-húsos fasírt
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes