Portugál feijoada

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg bab (piros)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg szalonna
  • 3 szelet sertésborda
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • őrölt bors

Elkészítés:

A babot 12 órára beáztatjuk, majd lecsepegtetjük és lábasba tesszük. Annyi sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd felforraljuk és időnként megkeverve kislángon 1 óráig főzzük. A hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk és együtt megpirítjuk. Belekeverjük a babot és annyit a bab főzővizéből, hogy még éppen ne lepje el az ételt. Beletesszük a kolbászt, sóval, borssal ízesítjük és lefedve 1 óráig főzzük, míg a bab megpuhul. A főzés végére csak kevés lé maradjon rajta (ha szükséges, főzés közben a bab főzővizéből időnként öntsünk alá).

Hasonló receptek

Zabpelyhes töltött karalábé

Egytálétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Zöldséges pulykacsíkok wokban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamell távol-keleti módra

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: