Pulykás rakottas
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamellfilé
- 25 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál angol zeller
- 2 sárgarépa
- 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó
- 35 dkg burgonya
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Beletesszük a pulykát, még 10-15 percig főzzük, illetve addig, amíg a pulyka megpuhul. Az edényt levesszük a tűzről és beletesszük a zöldborsót, majd az egészet kivajazott sütőtálba öntjük. A krumplit egy másik lábasban, forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, majd kiszedjük. Amikor kissé kihűlt, meghámozzuk és durvára reszeljük. Sóval, borssal összekeverjük és a pulykára szórjuk. Olajjal megspricceljük, sütőtálba tesszük és közepesen meleg sütőben 30-35 percig sütjük, hogy a krumpli teteje megpiruljon.
Hasonló receptek
Mandulás marha
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyors túrógombóc - kefirből
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes