Pulykás rakottas

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál angol zeller
  • 2 sárgarépa
  • 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 35 dkg burgonya
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát, a sárgarépát, a zellert megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízben 10 percig főzzük. Beletesszük a pulykát, még 10-15 percig főzzük, illetve addig, amíg a pulyka megpuhul. Az edényt levesszük a tűzről és beletesszük a zöldborsót, majd az egészet kivajazott sütőtálba öntjük. A krumplit egy másik lábasban, forrásban lévő vízben félpuhára főzzük, majd kiszedjük. Amikor kissé kihűlt, meghámozzuk és durvára reszeljük. Sóval, borssal összekeverjük és a pulykára szórjuk. Olajjal megspricceljük, sütőtálba tesszük és közepesen meleg sütőben 30-35 percig sütjük, hogy a krumpli teteje megpiruljon.

Hasonló receptek

Krumplisaláta csirkemellel

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Krumplipüré rakottasan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Császárspagetti

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: