Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Hozzávalók:
- 4 filézett kacsamell
- 1 kiskanál őrölt mustármag
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál chiliolaj
- só
- őrölt bors#A körethez: 40 dkg száraz bab (fehér)
- zöldségleves
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 2 szál friss zsálya
- 2 szál friss rozmaring
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kacsamellfilék bőrét irdaljuk be és ízesítsük sóval, borssal, őrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a chiliolajjal és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez az előző este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel főni, majd amikor megpuhult, szűrjük le és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszűrt főtt babot és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab főzőlevéből másfél decit és közepes tűzön főzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával és rozmaringgal fűszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne főzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bőrükkel lefelé tegyük forró serpenyőbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bőrükkel felfelé tegyük tepsibe és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura és forrón kínáljuk.
Hasonló receptek
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ázsiai gombás-húsos fasírt
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Répafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes