Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Hozzávalók:
- 4 filézett kacsamell
- 1 kiskanál őrölt mustármag
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál chiliolaj
- só
- őrölt bors#A körethez: 40 dkg száraz bab (fehér)
- zöldségleves
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 2 szál friss zsálya
- 2 szál friss rozmaring
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kacsamellfilék bőrét irdaljuk be és ízesítsük sóval, borssal, őrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a chiliolajjal és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez az előző este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel főni, majd amikor megpuhult, szűrjük le és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszűrt főtt babot és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab főzőlevéből másfél decit és közepes tűzön főzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával és rozmaringgal fűszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne főzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bőrükkel lefelé tegyük forró serpenyőbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bőrükkel felfelé tegyük tepsibe és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura és forrón kínáljuk.
Hasonló receptek
Lecsó
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott csirke
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes