Rozmaringos sült csirke
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 rozmaringág
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 16 kis burgonya
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymát és 2 rozmaringágat apróra vágunk. A hagymákat 8 részre vágjuk. Az egészben hagyott rozmaringágat és a fokhagymát a csirke belsejébe tesszük. Az olajban elkeverjük az apróra vágott rozmaringot és sóval, borssal ízesítjük. Az olaj felével a csirkét kívülről bekenjük, a másik feléhez keverjük a burgonyát és a hagymát. Tűzálló tálra tesszük a húst meg a krumplikat és meleg sütőben készre sütjük (kb. 1 óra). A sütés vége előtt 10 perccel a húst alufóliával lefedjük.
Hasonló receptek
Pulykacsíkok rizságyon
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges pulykacsíkok wokban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sárgarépabundában sült pulykasteak
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes