Shiitake gombás csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkehús
  • 6-6 shiitake és csiperke gomba
  • 1 kis csípős paprika
  • 1 cm-es gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 7,5 dkg fafülgomba (szárított)
  • 6 apró vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük. Tálban ezeket a szójaszósszal és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A shiitakét és a csiperkét vékonyan felszeleteljük. A fafülgombát 1 órára hideg vízbe áztatjuk. A húst vékonyan felszeleteljük, a szószba tesszük és 10 percig állni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk. Wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a lecsöpögtetett húst (a mártást félretesszük), gyorsan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, ezzel is pirítjuk. A mártást is beleöntjük, összeforraljuk, végül belekeverjük a hagymát és forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Kéksajtos tészta barnahagymával

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Chilis bab

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Csirkecomb római tálban

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: