Spárgatökös pulykaragu
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacombfilé
- 60 dkg tisztított spárgatök
- 3 zsenge sárgarépa
- 2 zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg a felaprított hagymát, tegyük bele a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk meg és annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Közepes tűzön pároljuk félpuhára, szórjuk bele a fél karikákra vágott sárgarépát, a zellert és a kockákra darabolt tököt. Öntsük rá a bort és ha kevés a szaftja, vízzel pótoljuk. Közepes tűzön főzzük készre és mielőtt levesszük a tűzről, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Görög lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Petrezselymes-tojásos tésztasaláta
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes