Sütőben sült lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80-80 dkg zöldpaprika és paradicsom
  • 50 dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 18 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 pár virsli
  • 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és meghintjük pirospaprikával. Beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát és sóval, borssal ízesítjük. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és a virslit is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk a lecsó levével. Az aljára egy sor burgonyaszeletet, arra egy sor lecsót és pár szelet virslit teszünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel és forró sütőben 30 percig sütjük. Nagyobb kockákra vágva, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Spárgás pulykamell

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott burgonya

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: