Sütőben sült lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80-80 dkg zöldpaprika és paradicsom
  • 50 dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 18 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 pár virsli
  • 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és meghintjük pirospaprikával. Beletesszük a darabokra vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát és sóval, borssal ízesítjük. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és a virslit is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk a lecsó levével. Az aljára egy sor burgonyaszeletet, arra egy sor lecsót és pár szelet virslit teszünk. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel és forró sütőben 30 percig sütjük. Nagyobb kockákra vágva, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Rucolás-kakukkfüves tészta

Egytálétel, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gratinírozott kínai kel lazaccal

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: