Gombás csirkemáj
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 30 dkg szegfűgomba
- egy nagy fej hagyma
- só
- bors
- paprika
- petrezselyemzöldje
- olaj
Elkészítés:
A csirkemájakat megtisztítom, majd félreteszem. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd rászórok egy kiskanál paprikát. Beleteszem a tisztított gombát, majd egy két keverés után sózom, borsozom és rászórom a petrezselyemzöldet. Mintegy 5 perc után jön bele a máj, amellyel csak óvatosan kevergetem, hogy össze ne törjön. kb. 20 perc múlva kész. Ha a levét elfőné, kevés vízzel pótlom. Bármilyen körettel (rizs, tészta, krokett stb.) tálalható.
Hasonló receptek
Spenóttal töltött pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almával töltött pulyka
Húsétel, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes