Currys csirkemáj
Hozzávalók:
- 2 dl csirkehúsleves (lehet kockából is)
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál currypor
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál szárított pirospaprika-pehely
- 2 teáskanál olaj
- 30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 cső csípős zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Keverjük a húsleveshez az étkezési keményítőt, a curryport, a sót és a pirospaprika-pelyhet. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a darabokra vágott csirkemájat, a finomra vágott hagymát, a vékonyra szeletelt csípős paprikát és a zúzott fokhagymát. Pirítsuk addig, amíg a máj már nem véres, majd öntsük hozzá a fűszeres húslevest, jól főzzük be. Currys párolt rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Pirított csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtban sült csirkemell
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vagdalt
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes