Budapest ragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,8 kg bélszín
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg szárnyasmáj (libamáj)
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg fűszerpaprika
  • 40 dkg sertéscsontsó
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 adag párolt rizs
  • 5 adag rácsos burgonya

Elkészítés:

Pörkölt alapot készítünk, amelyhez egy kevés paradicsompürét, sót, apróra darabolt sertéscsontot adunk és lassan főzzük. Fél óra múlva a csontokat kiemeljük. A pörköltlét szitán áttörjük. A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a szárnyasmájat. A Budapest-ragu jelleget adó anyagait állandó keverés közben gyorsan lepirítjuk. Ha szükséges, a pörköltlevet beforraljuk. A pörköltlevet a raguhoz öntjük. Sóval ízesítjük és jól összeforraljuk.

Hasonló receptek

Majonézes hús

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diétás csirkevagdalt

Húsétel, Közepes

Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sevillai csirkemellfilé

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Hasnyálmirigy, Keringési problémák, Allergia, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: