Budapest ragu
Hozzávalók:
- 1,8 kg bélszín
- 20 dkg zsír
- 15 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg szárnyasmáj (libamáj)
- 20 dkg gomba
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg fűszerpaprika
- 40 dkg sertéscsontsó
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 5 adag párolt rizs
- 5 adag rácsos burgonya
Elkészítés:
Pörkölt alapot készítünk, amelyhez egy kevés paradicsompürét, sót, apróra darabolt sertéscsontot adunk és lassan főzzük. Fél óra múlva a csontokat kiemeljük. A pörköltlét szitán áttörjük. A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a szárnyasmájat. A Budapest-ragu jelleget adó anyagait állandó keverés közben gyorsan lepirítjuk. Ha szükséges, a pörköltlevet beforraljuk. A pörköltlevet a raguhoz öntjük. Sóval ízesítjük és jól összeforraljuk.
Hasonló receptek
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszínes csirke
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes