Budapest ragu
Hozzávalók:
- 1,8 kg bélszín
- 20 dkg zsír
- 15 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg szárnyasmáj (libamáj)
- 20 dkg gomba
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg fűszerpaprika
- 40 dkg sertéscsontsó
- 25 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 5 adag párolt rizs
- 5 adag rácsos burgonya
Elkészítés:
Pörkölt alapot készítünk, amelyhez egy kevés paradicsompürét, sót, apróra darabolt sertéscsontot adunk és lassan főzzük. Fél óra múlva a csontokat kiemeljük. A pörköltlét szitán áttörjük. A kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a szárnyasmájat. A Budapest-ragu jelleget adó anyagait állandó keverés közben gyorsan lepirítjuk. Ha szükséges, a pörköltlevet beforraljuk. A pörköltlevet a raguhoz öntjük. Sóval ízesítjük és jól összeforraljuk.
Hasonló receptek
Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Csirkemell filé sonkában
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Lecsós szelet piritott csirkemájjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes