Almaboros puncs
Hozzávalók:
- 1 liter almabor
- 4 dkg fahéjas cukorszirup
- 6 szegfűszeg
- 2 darabka fahéj
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 narancs
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a gyömbérrel megmelegítjük. Hozzáadjuk a meghámozott és gerezdekre szedett citromot és narancsot. Újra tűzre tesszük és felforraljuk. Leszűrjük és tűzálló csészékbe töltjük.
Hasonló receptek
Szimfónia
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csokis kávé
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Köménylikőr
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes