Almaboros puncs
Hozzávalók:
- 1 liter almabor
- 4 dkg fahéjas cukorszirup
- 6 szegfűszeg
- 2 darabka fahéj
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- csipetnyi őrölt gyömbér
- 2 narancs
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almabort a sziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a gyömbérrel megmelegítjük. Hozzáadjuk a meghámozott és gerezdekre szedett citromot és narancsot. Újra tűzre tesszük és felforraljuk. Leszűrjük és tűzálló csészékbe töltjük.
Hasonló receptek
Tea orosz módra
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Bogyós frappé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Mogyorómentes
Narancslikőr
Ital, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes