Kocsonya őzgerincben
Hozzávalók:
- 2 kisebb sertésköröm
- 1 első csánk
- kevés bőrke
- fokhagyma
- fél sertésfej húsa
- 1 citrom
- zöldpetrezselyem
- só
Elkészítés:
A kocsonyahúst puhára főzöm és hűlni hagyom. Kicsontozom és egy nagyobb őzgerincsütő aljára rakom a citromkarikákat, zöldpetrezselymet. Rárakom a kihűlt húsokat és a levéből annyit öntök rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe rakom, fogyasztás előtt 5 percre gőz fölé teszem és tálra borítom. Szeletekre vágom és úgy kínálom, citromos teával és világosra pirított rozskenyérrel. Szénhidrátot nem tartalmaz, a kalóriaérték is elhanyagolható!
Hasonló receptek
Májas burgonya
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lenygyel zöldbab tál
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes