Kocsonya őzgerincben
Hozzávalók:
- 2 kisebb sertésköröm
- 1 első csánk
- kevés bőrke
- fokhagyma
- fél sertésfej húsa
- 1 citrom
- zöldpetrezselyem
- só
Elkészítés:
A kocsonyahúst puhára főzöm és hűlni hagyom. Kicsontozom és egy nagyobb őzgerincsütő aljára rakom a citromkarikákat, zöldpetrezselymet. Rárakom a kihűlt húsokat és a levéből annyit öntök rá, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe rakom, fogyasztás előtt 5 percre gőz fölé teszem és tálra borítom. Szeletekre vágom és úgy kínálom, citromos teával és világosra pirított rozskenyérrel. Szénhidrátot nem tartalmaz, a kalóriaérték is elhanyagolható!
Hasonló receptek
Libamájjal töltött csirkemellfilé paprikás mártással
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás csirke
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes