Sült pulyka
Hozzávalók:
- 5,5 kg egész pulyka
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál margarin olvasztva
Elkészítés:
1. Melegítsük a sütőt elő 160 °C-ra 2. A pulyka belsőségeket eltávolítjuk, belsejét kimossuk, majd besózzuk. 3. A pulykát mellével felfelé tepsibe tesszük. Bekenjük az olvasztott margarinnal. Bőrét villával megszurkáljuk. 4. Mikor a pulyka pirulni kezd, lazán tegyünk fölé egy alumínium fóliát. 5. A pulykát kb. 3 és 1/2 - 4 és 1/2 óráig sütjük, hogy a belseje is jól átsüljön és megpuhuljon. 6. Mikor a pulyka megsült, kivesszük a sütőből és 15 percet pihentetjük mielőtt felszelnénk.
Hasonló receptek
Reszelt máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kacsamáj steak
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes