Sült pulyka

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5,5 kg egész pulyka
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál margarin olvasztva

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt elő 160 °C-ra 2. A pulyka belsőségeket eltávolítjuk, belsejét kimossuk, majd besózzuk. 3. A pulykát mellével felfelé tepsibe tesszük. Bekenjük az olvasztott margarinnal. Bőrét villával megszurkáljuk. 4. Mikor a pulyka pirulni kezd, lazán tegyünk fölé egy alumínium fóliát. 5. A pulykát kb. 3 és 1/2 - 4 és 1/2 óráig sütjük, hogy a belseje is jól átsüljön és megpuhuljon. 6. Mikor a pulyka megsült, kivesszük a sütőből és 15 percet pihentetjük mielőtt felszelnénk.

Hasonló receptek

Gyors és egyszerű csirkés rizs

Húsétel, Könnyű

Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egybesült spenótos pulykafasirt

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Lesütött csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: