Sült pulyka

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5,5 kg egész pulyka
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál margarin olvasztva

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt elő 160 °C-ra 2. A pulyka belsőségeket eltávolítjuk, belsejét kimossuk, majd besózzuk. 3. A pulykát mellével felfelé tepsibe tesszük. Bekenjük az olvasztott margarinnal. Bőrét villával megszurkáljuk. 4. Mikor a pulyka pirulni kezd, lazán tegyünk fölé egy alumínium fóliát. 5. A pulykát kb. 3 és 1/2 - 4 és 1/2 óráig sütjük, hogy a belseje is jól átsüljön és megpuhuljon. 6. Mikor a pulyka megsült, kivesszük a sütőből és 15 percet pihentetjük mielőtt felszelnénk.

Hasonló receptek

Lecsós marhaszelet

Húsétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Mustáros-spenótos csirke

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: