Tarka burgonyatál
Hozzávalók:
- 60 dkg apró burgonya
- 2-2 piros és sárga húsú (kaliforniai) paprika
- 1 csomó újhagyma
- 2 pár debreceni vagy 3 pár virsli
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 csokor rozmaring
- só
- rózsapaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük. A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk és az egészben hagyott burgonyát a paprikával együtt, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a debrecenit vagy a virslit, majd megszórjuk a lecsipkedett rozmaringlevéllel és tetszés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
Hasonló receptek
Könnyű rakottas rizs
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos krumpli
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos spagetti
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes