Tarka burgonyatál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg apró burgonya
  • 2-2 piros és sárga húsú (kaliforniai) paprika
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 pár debreceni vagy 3 pár virsli
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 csokor rozmaring
  • rózsapaprika

Elkészítés:

A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk. A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük. A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk és az egészben hagyott burgonyát a paprikával együtt, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a debrecenit vagy a virslit, majd megszórjuk a lecsipkedett rozmaringlevéllel és tetszés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

Hasonló receptek

őszibarackos csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás alagút

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rozmaringos sült csirke

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: