Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Hozzávalók:
- 1/2 kg padlizsán
- 1/2 kg zsenge cukkini
- só
- bors
- 8 nagyobb alsó csirkecomb
- 4 evőkanál olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 zsályalevélke
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 10 dkg sütőkolbász
- 1 kis ág rozmaring
Elkészítés:
A padlizsánokat és a cukkíniket megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, kinyomkodjuk. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük, elősütjük a felforrósított olajban, majd sütőedénybe fektetjük és meghintjük sóval, borssal. A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felaprózott zsályát, sózzuk, borsozzuk, a szegfűszeggel ízesítjük és a csirkecombok mellé-köré halmozzuk. A kolbászt megmossuk, megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük és előmelegített, forró sütőben (200 ´C) az egészet pirosra sütjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal díszítve a sütőedényben tálaljuk. Párolt rizs, puliszka illik hozzá.
Hasonló receptek
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Mandulás marha
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fogyókúrás rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes