őszibarackos csirkecomb

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 8 szegfüszeg
  • rostos narancs és citromlé
  • 1 pohárka konyak
  • kevés margarin
  • 1 nagy őszibarackkonzerv

Elkészítés:

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk és mindegyik darabba beleszúrunk 1-1 szegfűszeget. A húsdarabokat vajon forgatva pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancs- és citromlé keverékével, hogy a húst épp ellepje. Lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk az őszibarackbefőttet levével együtt, valamint a pohár konyakot. Erős tűzön még pár percig sütögetjük, hogy a leve mártássűrűségűre álljon össze. Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Karfiolfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsos kukoricapuffancs

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-spenótos lasagne

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: