őszibarackos csirkecomb

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 8 szegfüszeg
  • rostos narancs és citromlé
  • 1 pohárka konyak
  • kevés margarin
  • 1 nagy őszibarackkonzerv

Elkészítés:

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk és mindegyik darabba beleszúrunk 1-1 szegfűszeget. A húsdarabokat vajon forgatva pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancs- és citromlé keverékével, hogy a húst épp ellepje. Lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk az őszibarackbefőttet levével együtt, valamint a pohár konyakot. Erős tűzön még pár percig sütögetjük, hogy a leve mártássűrűségűre álljon össze. Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek

Paradicsommártásos tagliatelle

Egytálétel, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült kemény tojás

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Kocsonya őzgerincben

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: