Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 db tojás
- 5 dkg Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 csipet só
- panírozáshoz: zsemlemorzsa
- sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A túrót összetörjük, kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk asót, a lisztet, a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét egy csepp citromlévelkemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához, óvatosanösszekavarjuk. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk,b?, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas,vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 30 dblesz bel?le).
Hasonló receptek
Mogyorós barackos desszert
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Kalács lisztérzékenyeknek
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Mákos kevert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes