Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 db tojás
- 5 dkg Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 csipet só
- panírozáshoz: zsemlemorzsa
- sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A túrót összetörjük, kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk asót, a lisztet, a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét egy csepp citromlévelkemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához, óvatosanösszekavarjuk. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk,b?, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas,vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 30 dblesz bel?le).
Hasonló receptek
Almakrém
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes
Almás rétes korszerűen
Desszert, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kókuszkocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes