Májjal töltött tök
Hozzávalók:
- 1 spárgatök olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemáj
- 2 szelet kenyér
- 2 főtt tojás
- 1 tojás só őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem zsemlemorzsa
- 2,5dl zöldségleves
- lehet leves kockából
- 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A tököt félbevágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. Forró olajon megfuttatjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, a darált csirkemájat és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az áztatott kicsavart fehér kenyeret, a kockára vágott főtt tojást, a tojást és sóval, borssal petrezselyemmel fűszerezzük. Összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy formálható tölteléket kapjunk. A tök belsejében egyenletesen elosztjuk a tölteléket és vizes kézzel elsimítjuk a tetejüket. Tepsibe fektetjük, aláöntjük a zöldséglevest és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben locsolgatjuk a szaftjával és mielőtt kivennénk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha ráolvadt akkor tálaljuk.
Hasonló receptek
Sütőtökös bárányszelet
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Rakott Burgonya
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes