Dinnyekoktél
Hozzávalók:
- 75 dkg görögdinnyebél
- 4 dl víz
- 5 dkg cukor
- 2 citrom (leve)
- 8 mentalevél
Elkészítés:
A dinnye belét villával áttörjük és néhány órára hűtőbe tesszük. A vizet és a cukrot egy kis edényben felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A dinnyét és a szirupot összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromok levét. Poharakba töltjük, dinnyeszeletkékkel és mentalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Mokka turmix
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Feketeribizli-likőr (Liqueur de cassis)
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Narancsos joghurtital (fogyókúrázóknak is)
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes