Burgonya krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szétfővő burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- gluténmentes ételízesítő
- babérlevél
- gluténmentes kenyérkocka
- 1 dl zsírszegény tejföl
- kevés olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk. A meghámozott, felvagdalt burgonyát a hagymára tesszük, vízzel bőven felöntjük, a fűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük. Ha megfőtt, összeturmixoljuk és a zsírszegény tejföllel behabarjuk. Vágott petrezselyemmel díszítjük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajt-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes