Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- fél fej brokkoli
- 1 burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 gluténmentes füstölthús kocka
- 2 evőkanál olaj/margarin
- 1 marék pirított kenyérkocka
- 1 kisebb fej hagyma
- vágott petrezselyem
- pár csepp citromlé
- 2 kanál tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
Forró olajban megpároljuk a kockára vágott hagymát, átforgatjuk rajta a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük 1, 5 l vízzel. Mikor felforrt, beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd 5-10 perc múlva beletesszük a brokkolit is. Még 15 percig főzzük lassú tűzön. Ezután tejfölt keverünk bele és citromlével ízesítjük. Mikor picit kihűlt, nem teljesen pépesre turmixoljuk. A tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárga leves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldségleves sült tökkel
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes